Yoga schools

yogatop2.jpgyogatop1.jpgyogatop3.jpgAmsterdam
240_yoga8.jpg
Bharata Yoga Instituut
Roeterstraat 18
1018 WD Amsterdam
Tel:020 - 623 77 01
Fax:020 - 330 73 31
Email:info@bharatayoga.com
Web:www.bharatayoga.com

Het Bharata Yoga Instituut is sinds 1981 gevestigd in Amsterdam. Het yoga instituut geeft lessen in yoga voor beginners en gevorderden. Daarnaast is er de mogelijkheid om lessen in Pranayam te volgen en als Yoga-docent opgeleid te worden.

Yoga begint geleidelijk haar "geitewollensokken" imago te verliezen en wordt nu eerder geassocieerd met een degelijke methode om op een gezonde manier om te gaan met spanning en stress.

Gert van Leeuwen heeft daar op zijn eigen wijze aan bijgedragen door het schrijven van twee boeken: "Yoga in beweging" kracht en ontspanning in balans (2000) "Stop RSI" een nieuwe methode waarmee je aan het werk kunt (2001) en het maken van een videoband "Yoga in Beweging" (2000). Kenmerkend voor zijn werkwijze is de manier waarop hij binnen de oefeningen gefragmenteerde kennis, zoals de juiste werking van een arm, voet, been of bekken enz. altijd plaatst in de functie van het totaal van de beweging. Hieruit is een concept van alignment ontstaan, waarin de mobiliteit van de wervelkolom centraal staat: de conditie van de rug bepaalt voor een groot deel de conditie van de rest van het lichaam.

Dat deze werkwijze zijn vruchten afwerpt blijkt uit het succes van het boek Stop RSI tweede druk mei 2001), waarin een oefensysteem staat beschreven wat zeer toepasbaar is voor veel klachten aan het bewegingsapparaat.
200_yoga6.jpg