Indian music and dance

kathakali.jpgtop_dancer.jpgtop_two_dancers.jpg

Bharata Natyam


Zaandijk
180_natraj.jpg
Stichting LeTTaM
Life expression Temple and Theatre art Movement
Onder leiding van Avinasha Gangaram Panday
Benjamin Brittenstraat 67
1544 NB Zaandijk
Tel:075 622 84 91
Fax:075 622 84 92
Email:avinasha@planet.nl

Avinasha Gangaram Panday verzorgt lessen in bharata natyam, volksdans en semi-klassieke dans. Zij is geboren te Paramaribo, Suriname. Zij emigreerde naar de Verenigde Staten waar zij haar interesse voor de dans ontwikkelde. Uiteindelijk kwam zij in Nederland terecht. Van 1975 t/m 1983 kreeg zij in het Oosters Dans- en Kindertheater van Amsterdam o.l.v. S. Singh lessen in bharata natyam, Indiase volksdansen, Balinese en Javaanse dans en modern westers ballet. Tevens leerde zij er toneel en drama.

Avinasha Gangaram Panday is zich vervolgens gaan specialiseren in bharata natyam bij haar guru Nandrani, die haar leidde naar haar Arangetram in 1989. In India heeft zij zich verder gespecialiseerd in deze dansstijl.

In Nederland ontving ze haar docentenbevoegdheid Internationale Dans aan de Theaterschool Amsterdam en geeft zij inmiddels al 12 jaar les op diverse wereldmuziek- en dansscholen en op haar eigen dansschool AVINASHA in Zaanstad. Verder werkt zij regelmatig aan danseducatieve projecten in Noord-Holland en experimenteert zij met verschillende danscombinaties uit verschillende culturen. Avinasha Gangaram Panday is naast docent ook choreograaf van haar eigen dansproducties, en voor producties van andere dansgezelschappen die regelmatig in Nederland en het buitenland te zien zijn in diverse theaters.

Naast haar eigen stichting Life expression Temple and Theatre art Movement geeft zij danslessen in bharata natyam, volksdansen en semi-klassieke dans op Fluxus, Centrum voor de Kunsten te Zaanstad en wereldmuziekschool Alkmaar. Mevrouw Panday is ook werkzaam bij de Stichting de KUNST Noord-Holland als projectleider van cross-over muziek en dansproducties. Dit is een combinaties van westerse en niet-westerse muziek en dans.
150_abhinaya.jpg
130_avinasha_panday.jpg