Indian music and dance

kathakali.jpgtop_dancer.jpgtop_two_dancers.jpg

Bharata Natyam


Spijkenisse
150_shalini.jpg
Shalinidevi Jitbahadoer
Gsm:06-10 39 86 93
Email:info@bharatanatyam.nl
Web:www.bharatanatyam.tk


In 1995 startte Shalini met een opleiding Kathak (Noord-Indiase dans) bij de heer Shaksi Gopal. Een jaar later koos zij voor de Bharata Natyam. Bij mevrouw Sitra Bonoo maakte zij kennis met de beginselen van deze Zuid-Indiase dansstijl en bouwde een deel van het basisrepertoire op. Tijdens deze opleiding nam Shalini deel aan diverse workshops van mevrouw Padmini Rao en de heer S.V. Giridhara uit India. Daarnaast volgde zij zanglessen in de Noord-Indiase stijl (Dhrupad) bij de heer Glenn Kallasingh en heeft zij lessen gehad van Ustad Z. Dagar uit India.

In 2001 is Shalini in India cum laude geslaagd voor het Senior Staatsexamen in de Bharata Natyamdans. De voorbereiding voor dit examen deed zij aan de Ponnaiah Lalithakala Academy van Padmini Rao in Bangalore, Zuid-India. De benodigde zanglessen volgde zij bij mevrouw S. Venugopala. 

Op dit moment breidt Shalini haar kennis uit bij goeroe Geeta Kanhai. Ook geeft zij zelf lessen in de Bharata Natyam dansstijl en wordt zij regelmatig benaderd voor het geven van workshops in (niet-klassieke) Indiase dansvormen en vrije dans aan kinderen, jeugd en volwassenen en geeft zij dansvoorstellingen.
290_shalinidevi.jpg