Indian music and dance

kathakali.jpgtop_dancer.jpgtop_two_dancers.jpg

Bharata Natyam


Den Haag
185_jolanda.jpg
Jolanda Djaimala Boejharat
Zuiderparklaan 143
2574 HD 's Gravenhage
Tel:070 - 325 89 88 | : 06-4124 9383
Email:jolandaboejharat@xs4all.nl
Web:www.monsoonfoundation.nl

Na 10 jaar klassieke balletlessen bij Peter Leoneff en Irma Veugen gevolgd te hebben ging Jolanda Boejharat onder leiding van Sitra Bonoo de bharata natyam dansopleiding volgen.

Onder toezicht van haar guru heeft Jolanda Boejharat bij dansschool Sri Vinayaka haar bharata natyam opleiding in 1992 afgesloten met een Arangetram.

Voor verdere specialisatie heeft zij in Chennai danslessen en ook zanglessen gevolgd. Zowel in Kolkotta als in Mumbai heeft zij lessen gevolgd in khayal en kathakdans. Momenteel volgt zij de vakopleiding klassieke Noord-Indiase zang aan de Wereldmuziekafdeling van het Rotterdamse Conservatorium. 

Zij is afgestudeerd in Indologie (talen en culturen van India), aan de Rijksuniversiteit Leiden, specialisatie Bhakti in Zuid-India.

Vanaf 1993 geeft zij lessen en workshops in bharata natyam en in den Haag leidt ze haar eigen dansschool. Als vaste docente is zij verbonden aan de Utrechtse muziek- en dansschool.

Zij is een talentvolle bharata natyam danseres en choreografe. Jolanda Boejaharat treedt regelmatig op zowel binnen als buiten Nederland.

Voor up-to-date informatie zie CV in www.monsoonfoundation.nl .
215_jolanda.jpg